Billigere finansiering af ny bil

ny-bilHvor dyr en bil er du egentlig i gang med at købe? Finansieringen af den nye bil, er i høj grad noget du skal huske at tage med i dine betragtninger. Mange går halvvejs i stå med at tænke, lige så snart de har fundet den rette bil til den rette pris. Det er dog lige lidt for tidligt. Der er nemlig rigtig mange penge at spare ved at få det rigtige billånk med mindre du køber bilen kontant, hvilket de færreste gør.

En lille undersøgelse der blev lavet for et par år siden, viste at hvis du tager et lån på 250.000 kroner til at finansiere en ny bil, så kan udgifterne til renter og gebyrer svinge fra 40.000 til 150.000 kroner. Det vil sige, at du forholdsvis let kan ende med at bruge 360.000 kroner for din bil, når den egentlig burde koste dig 290.000 kroner. En besparelse på 110.000 kroner er helt enormt, og når vi så tænker over at en normal person køber bil mere end en gang i løbet af sit liv, så ender beløbet hurtigt med at kunne have finansieret mange store rejseroplevelser eller andet sjov.

Hold øje med gebyrer når du tager billån hos forhandlerne

Mange bilforhandlere reklamere med dejligt lave renter på billån. I nogle tilfælde er bilforhandlerne da også blandt de billigste steder at tage et billån. Dette er dog langt fra altid, da de ganske ofte har utrolig høje gebyrer, der pludselig gør at ÅOP bliver meget højere. Udover en højere ÅOP generelt, så er der en anden ting du skal være opmærksom på, hvis du tager billånet hos bank eller bilforhandler med mange gebyrer. Det er nemlig ikke muligt at trække gebyrer fra i skat, hvilket du ellers kan med renter. Dette er ofte det som gør at billån med lave renter, men høje gebyrer i sidste ende er det dyreste valg.

Sammenlign banker og skift eventuelt bank

Når du skal tage et stort lån, som et billån trods alt er, så kan det være en god ide at sammenligne en del forskellige banker, for at forhøre dig om hvad de er villige til at tilbyde dig i rente. Selv en enkelte procent i forskel kan betyde mange tusinde kroner sparet hvert eneste år over de næste 5-10 år.

En anden god grund til at tage en snak med sin bank (og andre banker) er at mange boligejere rent faktisk vil have mulighed for at tage lånet med sikkerhed i sin bolig.

Du kan læse mere om at skifte bank her

Spar op til din bil

Hvis du gerne vil spare en halv million kroner igennem dit liv. Penge der kunne være rare til andre ting, så er det ultimative råd at du spare op til de biler du køber.

Hvis dette ikke er muligt, så spar betalt mest muligt selv, og vær vågen når du vælger billån og hvilken bank eller forhandler du tager det hos.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *