Lån penge

Der kan være mange grunde til at låne penge. Her på siden kan du finde den information, der kan hjælpe dig til at finde det bedste lån. Positivt.dk hjælper dig med at sammenligne forbrugslån og kviklån, og vi hjælper dig med at skifte bank, så du kan få et billigere billån og boliglån. Det er nemmere end du tror at få et billigere og bedre lån. Dette gælder både i forhold til lån til forbrug og når du skal have din drømmebolig.

? Lån penge oversigt ?

Vælg kategori ovenfor for mere specifik info om en af fire områder indenfor lån af penge

Generel information om lån af penge

Vi er godt klar over at det godt kan virke lidt overskueligt at låne penge. Der er flere forskellige fagtekniske låneudtryk, og bankerne gør i høj grad deres til at få det til at være så kompliceret som muligt. Det er dog i høj grad værd at vide det basale når du skal have et lån, da de udgifter der er forbundet med lån af penge, påvirker vores økonomi i højere grad end vi lige går og tænker over i dagligdagen.

Vi er i Danmark et af de folkefærd som er gladest for at låne penge. Det er der som sådan ikke noget galt i, men det betyder dog, at der er for os som land og individuelle personer, er virkelig mange penge at spare ved at gøre det bare lidt smartere.

Fordele og ulemper ved at låne penge

Der kan være mange fordele ved at tage et lån, hver enten der er tale om et forbrugslån eller et boliglån. Lånet giver dig nogle muligheder for hurtigere at realisere dine drømme. Hvis vi skulle spare 100% op før vi f.eks. kunne købe vores første bolig, så ville mange ikke kunne gøre det før de fyldte 50 år. På samme måde er det med de mindre forbrugslån, som giver os mulighed for nogle glæder nu og her, mod at vi så betaler nogle renter for lånet. Dette er så lige præcis ulempen ved lån. Det koster selvfølgelig nogle penge at optage lånene, og de skal selvsagt betales tilbage over tid. I hvilke situationer det er en god ide at låne, kommer derfor i høj grad an på både ens nuværende drømme og ens fremtidsdrømme. Optages der for mange lån nu og her, så du får svære ved at opnå dine fremtidsdrømme, fordi du får større udgifter, eller er det modsat en god ide at optage lån nu, for at kunne opfylde dine drømme lidt hurtigere? Der er mange spørgsmål, og dette kommer selvsagt i høj grad an på ens personlige forhold og livsfilofi, hvilke situationer det er en god ide at være låner i.

I det kommende vil vi kort beskrive de forskellige typer af lånetyper og nogle af de forskellige betegnelser for der egentlig dækker over det samme.Det kan være svært at overskue hvor mange penge der kan spares på boliglån m.v. Hos RealkreditKonsulenten kan du få en professionel rådgivning omkring lige netop din situation.

Der er meget ofte stor forskel på vores privatøkonomi. Din privatøkonomi ligner helt sikkert ikke mange andres. Derfor har de fleste også stor gavn af at få professionel rådgivning.

Hos RealkreditKonsulenten har de en løsning der ikke koster dig noget, hvis du ikke spare nogle penge. Det er altså en rent Win/Win, hvis du ikke selv ellers ville få sat dig ind i hvor du kan spare nogle penge.

Boliglån

Når der snakkes om boliglån, så kan der være tale om helt vidt forskellige typer af lån. Det som er fælles for boliglån, er selvsagt at det er lån som du optager i forbindelse med køb af bolig.

Realkreditlån

Realkreditlån er er lån der kan finansieres af op til 80% af din boligs værdi. Det er som regel den billigste type af lån som du kan komme i nærheden af, og derfor vil langt de fleste også bruge muligheden for at finansiere køb af hus eller lejlighed med op til 80% i realkreditlån. Der findes flere forskellige typer af realkreditlån.

  • Obligationsslån med fast rente
  • Obligationslån med variable rente
  • Obligationslån med variable rente og renteloft
  • Kontantlån med rentetilpasning (også kaldet rentetilpasningslån)

Når du skal vælge realkreditlån, så skal du udover lånetype også vælge hvor lang en løbetid, og skal du so med alle typer af lån, være opmærksom på rentesats og hvilke omkostninger, der ellers er forbundet med stiftelse af realkreditlånet. De forskellige banker tager nemlig et stiftelsesgebyr og så tager de en lille procentsats for at administrere lånet. Derfor kan der godt være en større forskel mellem hvilken bank du vælger at optage et realkredit lån hos.

Banklån i forbindelse med køb af bolig

Da kun 80% af pengene til køb af bolig må komme fra et realkreditlån, så vil mange have behov for at optage yderligere lån. De fleste vil have opsparet et beløb der svare til 6-8% af det samlede køb, og vil derfor skulle have et banklån til de resterende 12-14%. Der er rigtig stor variation i den rente som de forskellige banker tilbyder deres kunder. Derudover er der endnu større variation i hvilken rente de så tilbyder den enkelte kunde. Derfor er det her en rigtig god ide at du undersøge hvilke banker som kan give dig en god pris på banklån til køb af bolig.

Billån

Billån er en anden ganske typisk lånetype. Langt de fleste danskere køber ikke deres bil kontant, og skal derfor have finansieret deres bil på anden vis. Her er det på samme vis som ved køb af bolig muligt at tage et lån i banken. Rigtig mange bilforhandlere giver dig derudover mulighed for at finansiere købet af bil hos dem. For tiden reklameres med meget lave renter ved køb af bil hos flere forhandlere. Dette gøres i høj grad for at de kan få omsætningen op, og gøre det nemmere for dig at finansiere købet af din drømmebil. Du skal dog være opmærksom på at der godt være en del ekstra gebyrer som man måske ikke lige ser til at starte med. Derfor er det vigtigt at du holder øje med ÅOP, for at kunne sammenligne med din egen banks tilbud.

Kviklån

Kviklån er som navnet siger, et hurtigt lån. Det bliver som oftes taget til forbrug, og er små lån på op til 10.000 kroner. På grund af den lille størrelse bliver der heller ikke stillet ret mange krav fra udbyderne af denne type af lån. Dette er med til at gøre at du kan få lånet ind på din bankkonto i løbet af ganske få timer. Gebyrer og renter er ofte højere på denne type af lån. Årsagen er at du ikke behøver at stille sikkerhed til lånet, og udbydernes risiko er derfor også højere. Det er selvfølgelig noget de tager sig betalt for. Denne type lån er ikke beregnet til en længere tilbagebetaling. Vælger du at tage et kviklån, så bør du kunne betale hele lånet tilbage i løbet af nogle få uger. Enkelte udbydere giver førstegangslånere en mulighed for at låne gratis første måned. Skal du ikke bruge pengene i mere end en måned, så kan dette modsat godt være en god måde hurtigt at komme til lidt flere penge på. Kravene til at måtte tage et kviklån variere fra udbyder til udbyder, men vil i de fleste tilfælde kun være at du ikke står i RKI og at du er over en bestemt alder.

Forbrugslån

Forbrugslån har til formål at dække dine behov for forbrug. Lånene ligner i høj grad kviklån. Du har dog mulighed for at tage større lån. Et eksempel er f.eks. Santander, hvor du i skrevne stund har mulighed for at tage et forbrugslån på 350.000 kroner. Der bliver ikke stillet krav til hvad pengene til et forbrugslån bliver brugt til. Dette gør igen at renteudgifterne ofte er en del højere end til f.eks. boliglån eller andre banklån, hvor du låner penge i noget. Det betyder også, at du lige som med kviklån bør have en god plan for hvordan du betaler pengene tilbage over en overskuelig periode, så du ikke ender med at betale for meget i renteudgifter.

Privatlån

En mindre organiseret måde at låne på, er via venner og familie. Dette kan godt være en noget billigere metode, da venner og familie selvfølgelig ofte (hvis de har pengene til det), kan være villige til at give dig en vennepris. Privatlån er dog ikke helt uden problemer. Privatlån kan hurtigt være det som skader forskellige forhold mellem dig og din familie og venner. Derfor er det ikke altid anbefalesværdigt, og vil i høj grad komme an på den enkeltes situation.

Sammenlign forbrugslån og kviklån online

Lån penge nemt online

lån-penge-onlineHvis du er på jagt efter et forbrugslån eller et kviklån, så er der rigtig gode muligheder online.

Den største fordel ved at vælge et forbrugslån, er for de fleste den firhed der ligger i det. Du er nemlig helt og holdent egen herre over hvad pengene de skal bruges til. Rigtig mange kan have svært ved at passe ned i mange af bankernes kasser. Hver enkelt bank har sin kasse, og derfor kan der være mange krav og tit er det underligt når nogle ikke kan låne ret meget i en bank, men masser i en anden, selvom ens økonomi jo ikke har ændret sig, bare fordi man spørger en anden bank.

Den kasse man skal passe ned i, når man optager forbrugslån eller kviklån online, er meget mere rummelig. Eneste krav er normalt at du ikke skal stå i RKI, have en beskeden løn hvert år og være fyldt mere end 18 år ( i enkelte tilfælde er det en smule mere). Flere krav er der altså ikke. Og ja, så skal du selvfølgelig betale pengene tilbage over de næste måneder.

Det er nemt at tage forbrugslån online. Nede i banken så bliver din økonomi vendt og drejet ud fra historiske vinkler. Hvis du lige har fået job, hvor du kommer til at tjene mere end hvad du gjorde førhen, så har mange banker svært ved at få det til at passe ordentligt ned i kassen, også selvom det er klart at du vil have råd til at låne meget mere nu. Har du tænkt at du skal til at arbejde mere, så kan det være svært at dokumentere for banken, men dette er selvfølgelig også noget som vi gøre at du har råd til et større lån. Det er bare ikke noget som du kan dokumentere overfor banken. Forbrugslån som dem på listen ovenfor, er lån uden dokumentation.

Fordi det er lån uden dokumentation og sikkerhed, så kræver forbrugslån selvfølgelig at du har lidt bedre styr på hvordan det hele hænger sammen selv. Du skal vide hvor hurtigt og nemt du kan betale lånet tilbage. Forbrugslån skal helst betales tilbage i løbet af ganske få år, og gerne endnu hurtigere. Renten er som oftes noget højere end hvis du tager et banklån, netop fordi der ikke er nogle krav til dokumentation eller sikkerhed. Når der er en høj rente på lånet, så kræver det også at du satser på at betale det tilbage hurtigst muligt, for at du ikke ender med at betale alt for meget for lånet.

Nemt kviklån online

[searchandfilter id=”502″ show=”results”]

Det er ingen sag at låne penge på nettet. Tag udgangspunkt i vores oversigt ovenfor.

Kviklån hurtigt og nemt – smålån hvor du skal have fokus på gebyrer

Kviklån er hurtige og nemme at optage. Det som gør at kviklån ofte har en ganske høj ÅOP er gebyrer, men de har også højere renter end normale banklån. Kviklån er designet til at være lige præcis hvad navnet angiver. Det er lån som du optager hurtigt, men også en lånetype som du skal betale tilbage hurtigt, da flere gebyrer efter f.eks. første måned hurtigt gør dem ekstremt dyre. Det er smarte lån, hvis du lige har noget du skal bruge dem til nu og her. Det kan være indskud til lejlighed eller andet. Det som du skal være opmærksom på, er at du så skal kunne betale dem tilbage, helst allerede indenfor den samme måned som du tager lånet. Kviklån er derfor noget man skal være lidt varsom med, hvis du ikke lige ved hvornår og hvor stort næste indkomst er.

Når der skal betales af på lånene, så er det normalt kviklånet du skal fokusere på at få betalt tilbage hurtigst muligt. Hvis du har mange kviklån, så kan det godt være en fordel at tage et samlelån, for at få afbetalt kviklånene med et større og billigere lån.

Hvis du ikke ønsker at tage lån online

Hvis du er en af dem som ikke er helt tryk ved tage lån online, men passer du ikke helt ind i din nuværende banks kasse, så er det helt klart tid til at undersøge mulighederne for at skifte bank.

Vi danskere skifter absolut ikke bank lige så ofte som vi burde. Det er nemmere at skifte bank end vi lige går og tror, og der kan være mange penge at spare, specielt i forbindelse med at vi f.eks. skal have et nyt større forbrugslån, boliglån eller banklån. Det som de fleste danskere burde gøre, er at få tilbud fra 3-4 forskellige banker, som kan fortælle dig hvad de kan gøre bedre end den bank som du har nu. De vil helt sikkert komme med i hvert fald et par ting.

Lige meget om du vælger at skifte eller beholde din nuværende bank, så vil du have noget viden som du kan forhandle med, og dermed få billigere forbrugslån, kviklån, billån, banklån og ja måske endda også bedre renter på dine bankkontoer. Der kan være mange tusinde kroner at hente hvert eneste år, hvis du bare tager dig den lille smule tid som det kræver. Det er en god investering.