NOW READING

Omlægning af lån | Det er nu det sker!

+
by Rolf

Omlæg dit lån og scor kassen

Udnyt den gyldne mulighed for omlægning af lån.I dette øjeblik er vi godt i gang med den største bølge af omlægninger af lån. Medierne har haft rigtig meget fokus på hvor meget du kan spare ved at omlægge, og derfor ved mange også at der kan være noget at hente. Det er nu du skal have hænderne op af lommen, hvis du vil med på denne bølge. Hvis du alligevel skal have omlagt dit lån, så er det dog ikke kun på selve omlægningen der kan være mange penge at spare ved at vælge den rigtige kreditforening.

Spar penge på realkreditlån med den rigtige rådgivning

Der kan være overraskende store beløb at spare ved at skifte realkreditselskab. For mange er det dog lidt uoverskueligt at finde ud af hvilket sted der er billigst. Er du en af disse, så kan det være en god ide at få professionel hjælp. Ofte kan man få omlægning mange tusinde kroner billigere, ved at vælge den rigtige vej.

De kan også hjælpe dig i tilfælde af du er usikker på hvor meget du kan spare ved en omlægning af dit lån.

Fordele ved omlægning af lån lige nu

Fordelen ved at omlægge sit lån lige nu er, i tilfælde af at du går fra et allerede fastforentente lån til et nyt, at du fremadrettet vil have mindre terminsydelser hvis du på nuværende tidspunkt har et fastforrentet lån til 3,5% eller højere. For at det skal kunne betale sig at omlægge sit lån, så skal man dog stadig have en ide om at man bliver boende i boligen 3-4 år fra nu. Den præcise beregning af hvor lang tid du bør blive boende før du har fået en gevinst ved at omlægge lånet, kommer selvfølgelig an på blandt andet hvilket realkreditlån du har lige nu.

Lige nu bruger mange de lave renter til at gå fra variable lån over til fastforrentede lån. Forskellen mellem renten på variable lån og fastforrentede lån er meget lille for tiden, og den sikkerhed der ligger i at vide hvor meget man skal betale i renter i fremtiden. Det er for mange dejligt at vide præcis hvor meget der skal betales hver måned fremover. Samtidig kan der måske igen på et senere tidspunkt skabes en gevinst, hvis renten igen stiger, ved igen at omlægge lånet.

Den normale: 30 års fastforrentet obligationslån med afdrag, men hvad med 20 års?

Det mest normale lån at få omlagt til er et 30 års fastforrentet obligationslån med afdrag. Det er normalt det som bankerne pr automatik hiver frem fra kassen. Dette er sikkert det som du allerede har, og det giver da for de fleste også ganske god mening med 30 års lån. I mange lande vælger man oftere lån med en kortere løbetid, og det er måske også noget du burde overveje?

Jeg lagde selv mit lån om til et nyt 30 års fastforrentet lån sidste gang der var skærringsdato, men jeg overvejede bestemt også om det var en mulighed. Hvis du har økonomien til det, så vil du både få et billigere lån, og du vil hurtigere være gældfri i huset. Vi er i Danmark i høj grad bundet af traditioner, og hvad bankerne fortæller os at vi bør gøre, men i nogle situationer kan det være godt at tænke lidt ud af boksen. Det er denne form for tænkning, som du måske bør overveje at tage en snak med en professionel om. Selvom renterne er små for tiden, så kan du trods alt spare mange penge ved at have betalt dit lån helt af 10 år tidligere. Sammen med den halv procent mindre som et 20 års lån koster i forhold til 30 års lån, så kan det blive rigtig mange penge der er tale om.

Leave a comment