Få mere ud af dine pensionsindbetalinger


Der er ingen tvivl om at det handler om at begynde at spare op til ens pension så hurtigt som muligt. Der er mange grunde til at starte tidligt. For det første betaler du ikke skat af dine pensionsindbetalinger. Du udskyder altså dine skattebetalinger indtil du går på pension. Det i sig selv gør at du bør kunne foretage større pensionsindbetalinger, og det betyder at du får positive renter af et større beløb. Renters rente som du på denne måde får af et større beløb har en utrolig stor effekt. Du kan eventuelt se hvor stor en effekt det har med vores simple beregner lige her.

Søg efter Money Archer på Google.
Hurtig sammenligningHvilken livsstil du vil have når du går på pension afgøre hvor store pensionsindbetalinger du bør foretage

Den største faktor til hvor store pensionsindbetalinger du bør foretage afhænger selvfølgelig af hvordan du gerne vil leve når du runder de 65 år. Flere pensionsselskaber anbefaler at du sætter mellem 15% og 18% ind på din pensionsordning om året. Dette kan være delvist gennem din arbejdsplads og delvist direkte fra din bankkonto. Hvis det er muligt, så anbefaler vi dog her på Positivt.dk at man giver den endnu mere gas opsparingerne (både pension og investeringer) de første år, hvis det er muligt, da de første opsparede penge bare har så meget mere effekt. Hvis du spare meget op i starten af 20’erne så har disse penge hele 40 år til at generer renter, hvilket vil ende med virkelig store beløb.

Når vi udelukkende snakker om pensionsindbetalinger, så kan et eksempel cirka se sådan her ud. Hvis du starter med at lave pensionsindbetalinger når du er 25 år gammel, med en indbetaling på 3000 kr pr måned, vil du når du når din pensionsalder få udbetalt i omegnen af 80.000 kr mere om året, end hvis du starter som 35 årig. Hvis du nu er omkring 35 år, så foreslår vi at du giver den ekstra gas et par år, for at indhente lidt af dette. Du kan eventuelt sætte tempoet lidt ned igen efter et par år.

Vores økonomiske muligheder variere dog en hel del. Hvor meget du bør spare op i din fremtid via en pensionsordning afhænger blandt andet af hvor store skattefordele du vil få ud af det. Derfor råder vi dig også til at tage en snak med en eller flere rådgivere, som har pension som deres speciale.

Mange tænker ikke meget over deres pension når de er unge. Der er jo lang tid til, men det er lige præcis fordi der er lang tid til at det kan have sådan en enorm økonomisk effekt at gå i gang med det samme.

Større pensionsindbetalinger eller afdrag af gæld eller andre investeringer

Det er en god ide at spare op, og der er grundlæggende 3 måder du kan få noget ud af de penge du har. Du kan vælge at sætte flere penge ind på en pensionsordning. Dette kan der være en del skattefordele ved, men hvis du allerede sætter ganske store beløb ind på din pensionsordning, så giver det måske bedre mening at få afdraget hurtigere på noget gæld eller lave en anden form for investering.

Der er ikke nogen gylden regel for hvornår du bør foretage det ene frem for det andet, da der afhænger af rigtig mange forskellige faktorer. Det vigtigste er at du kommer i gang. Skattefordelene ved at gøre det ene frem for det andet er dog i høj grad noget du bør tage med i dine beregninger, da dette ofte er hvad udgør den største forskel i din fremtidige økonomi.

Rolf

Rolf skriver her på Positivt.dk ud fra den erfaring han har fået igennem et liv på 33 år. Han er uddannet på Copenhagen Business School og har siden arbejdet både i en mindre dansk virksomhed, en stor international virksomhed og som selvstændig.

Recent Content